Beseekattega tikrikook

Kook, millel keeksine põhi, kreemine kondenspiima-tikri vahekiht ja kõige peal õhuline beseekiht. Muidu üpris hapud tikrid moodustavad koos magusa kondenspiimaga täpselt parajalt magusa-hapu maitsekoosluse.

Põhi:

  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 350-400 g tikreid
  • 2 dl magusat kondenspiima
  • 3 munakollast
  • 1 dl hapukoort

Peale:

  • 3 munavalget
  • 1,5 dl suhkrut

Vahusta või suhkruga. Lisa edasi vahustades muna. Sega juurde omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber.

Võta lahtikäiv 24 cm-se läbimõõduga koogivorm, vooderda selle põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Määri vormi põhi ja ääred tainaga. Küpseta 200-kraadises ahjus u. 10 minutit. Võta ahjust ja jäta ootele.

Täidise jaoks klopi lahti munakollased, lisa kondenspiim ja hapukoor. Sega juurde puhastatud tikrid ja vala eelküpsetatud põhjale.

Küpseta kooki 180-kraadises ahjus u. 30-35 minutit. Vahusta munavalged, lisa kolmes osas suhkur.

Kata kook ühtlaselt beseekihiga ja küpseta veel u. 7-10 minutit. Võta kook ahjust ja enne söömist jahuta täielikult.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Mango mousse tort skyr'iga
Järgmine postitus
Brita kook ahjuõunatäidisega
4 Kommentaari

February 3, 2015

üllatavalt maitsev 😉


August 13, 2017

Väga hea koogike! Naljakas, et hästi magusad tikrid läksid hapuks peale küpsetamist 🙂 Aga ma tegin esimest korda ka tikrikooki, võibolla nii peabki olema. Hommikukohvi kõrvale super!


    August 14, 2017

    Jah, tikrid lähevadki küpsedes hapumaks (nagu ploomidki). 🙂


January 4, 2018

Väga hea kook. Tegin uueks aastaks peolauale, kasutasin külmutatud tikreid. Tegin kahekordse koguse, sain mõnusalt suure koogi. Kindlasti jääb minu lemmikute nimekirja alles, meesperele ka väga meeldis. Sobib julgelt pidulikumale lauale. Kindlasti küpsetan veel.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Mango mousse tort skyr'iga

Kevadiselt värskendav pehme ja õhuline mousse tort tervisliku, Islandilt pärit hapendatud piimatoote skyr’iga.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.