Lihtsalt valmiv kohupiimatäidisega sõstrakook martsipanise purukattega.
Puru:
- 6 dl nisujahu
- 200 g võid
- 100 g suhkrut
- näputäis soola
Täidis:
- 3 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 500 g kohupiima
- 1 dl hapukoort
- 1 tl vanillisuhkrut
- 500 g sõstraid
- 100 g martsipani
Sega omavahel jahu, suhkur ja sool. Lisa väikesed külmad võikuubikud ja näpi puru-taoliseks massiks. Kata kõrgemate äärtega ahjuvorm (25×35 cm) küpsetuspaberiga ja raputa põhjale 2/3 purust, vajuta õrnalt puru kinni.
Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim, hapukoor ja vanillsuhkur. Tõsta kohupiimatäidis purupõhjale. Raputa peale sõstrad.
Näpi allesjäänud puru hulka martsipan ja kata sõstrad purukihiga. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40-45 minutit.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)