kalaroad / munapühadeks / 04/10/2017

Soolane vale-pasha ehk kilutarretis

Valmista see vale-pasha ehk kilutarretis munakujulistes vormides, nii saad munapühade lauale sobiliku soolase piduroa. Tarretis on mahlane, vürtsitatud kiluga ning üsna kalorivaene.

  • 200 g maitsestamata skyr’i
  • 2,5 dl piima
  • 6 lehte želatiini
  • 200 g vürtsikilusid
  • maitsestamiseks soola
  • serveerimiseks rohelist sibulat, salatit, mugulsibulat, salatilehti

Pane želatiinilehed külma piima sisse 5 minutiks ligunema. Tõsta keskmisele tulele ja lase piimal kuumeneda, et želatiinilehed sulaksid. Sega pidevalt ja kui želatiinilehed on sulanud, tõsta tulelt. Pane piima sisse skyr ja 4 tükeldatud vürtsikilu, püreesta ühtlaseks. Vajadusel maitsesta soolaga.

Aseta vormi põhja, tihedalt teineteise vastu vürtsikilud. Kalla peale valmis saanud kuum mass ja jäta ööseks jahedasse tarretuma.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee) 




Eelmine postitus
Soolane pasha
Järgmine postitus
Kihiline porganditort toorjuustukreemiga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Soolane pasha

Pashat võib teha ka soolases variandis – kodujuustu ja skyr’iga. Tulemuseks on tummine kohupiimaroog.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.