Tordipõhi:

  • 3 muna
  • 3 sl suhkrut
  • 3 sl nisujahu
  • 1 sl kakaod

Kohupiimakreem :

  • 400 g rasvatut teralist pakikohupiima
  • 2 dl kohvikoort
  • 100 g tumedat šokolaadi (apelsinimaitseline)
  • 3 sl suhkrut

Vahesegu:

  • 100 g mõrkjat, koortega apelsinimarmelaadi
    30 ml värsket astelpajumahla

Kuumuta potis kohvikoor, võta tulelt, lisa šokolaaditükid ja lase neil sulada. Jahuta pisut. Seejärel lisa kohupiim ja suhkur ja sega saumiksriga ühtlaseks. Lase kindlasti enne kasutama hakkamist külmikus paar tundi seista.

Sega marmelaad ja värske astelpajumahl saumiksriga ühtlaseks.

Põhja jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, sõelu sisse jahu ja kakao. Kalla 20 cm-se läbimõõduga vormi. Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Jahuta ja võta põhi vormist välja, lõika suure sakilise noaga kolmeks kihiks.

Aseta üks kiht tordialusele. Määri peale marmelaadi ja mahla segu, sellele kohupiimakreem ja lao nii kolm kihti. Kata kohupiimakreemiga ka koogi küljed.

Kaunista tumedast ja valgest šokolaadist tehtud kujunditega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Sidruni-kodujuustutort
Järgmine postitus
Ungari kohupiimakook
2 Kommentaari

March 5, 2015

Tere!

Palun öelge, kas ma ei oska otsida, aga ma ei leia kusagilt selle koogi koostisaineid?


    March 5, 2015

    Kristi – need oli tõepoolest mingil imelikul põhjusel kadunud. Nüüd taastatud! Aitäh ära märkamast.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Sidruni-kodujuustutort

Väga lihtne ja maitsev tort, mida ei pea küpsetama.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.