Väga lihtne ja maitsev tort, mida ei pea küpsetama.

  • 250 g šokolaadiküpsiseid
  • 40 g sulatatud magedat võid
  • 300 g kodujuustu
  • 200 ml 35% koort
  • 1 sidrun
  • 75 ml suhkrut
  • 3 tl želatiini
  • 50 g apelsinimahla
  • kaunistuseks tumedat šokolaadi

Purusta küpsised ja lisa sulatatud või. Riivi hoolega pestud sidrunitelt koor ja pressi mahl välja. Sega kodujuust suhkru, sidrunimahla ja riivitud sidrunikoorega. Lisa vahustatud koor ning nirista hulka apelsinimahlas paisutatud ja sulatatud želatiin.

Pane küpsisepuru ja kodujuustusegu kihiti 20 cm-se läbimõõduga vormi. Lase külmas tarretuda. Kaunista näiteks šokolaadiliblikatega.

Retsept: raamatust “Kohupiima- ja kodujuusturaamat”, foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine retsept
Rabarberi-maasika kohupiimakook
Järgmine retsept
Šokolaaditort kohupiimaga
2 Kommentaari

May 3, 2018

Tere! Kui teha tort 24 cm läbimõõduga vormi, kui palju peaks koguseid suurendama?
Aitäh! Päikest!


    May 3, 2018

    Ca 30% võrra – sellest peaks piisama!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rabarberi-maasika kohupiimakook

Kreemjas kohupiimakook maitsva maasika-rabarberimoosiga, mille maitse muutub seistes aina paremaks.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.