Pähklitest, kaerahelvestest ja seemnetest hommikusöögihelbed, kaetud võrgutava šokolaadiga.

  • 120 g võid
  • 180 ml agaavisiirupit
  • näputäis soola
  • 450 g kiirkaerahelbeid
  • 150 g pistaatsiapähkleid
  • 150 g kõrvitsaseemneid
  • 100 g makadaamiapähkleid, poolitatud
  • 50 g kuivatatud mustikaid
  • 50 g kuivatatud jõhvikaid
  • 150 g 70% šokolaadi

Jahvata 200g kaerahelvestest kohviveskis jahuks. Kalla see suurde kaussi koos tervete kaerahelveste, pistaatsiapähklite, kõrvitsaseemnete ja poolitatud makadaamiapähklitega.

Kuumuta potis või, sool ja agaavisiirup, kalla kaussi kuivainete peale ja sega väga korralikult läbi.

Keera ahi 160 kraadile soojenema. Laota siirupine kaerahelbesegu küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile laiali, küpseta ahjus 20 minutit, võta ahjust välja, lõhu väga suured kamakad suupärasemateks, pööra ringi ja küpseta veel 15 minutit. Jätka pööramist ja küpsetamist kuni segu on kuiv, kokku võib kuluda umbes tund aega. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.

Sulata šokolaad. Keskmise suurusega kausis sega kokku kuivatatud jõhvikad, kuivatatud mustikad, sulatatud šokolaad ja umbes pool jahtunud granolaampsudest (kui šokolaadi jätkub rohkemaks, siis pane rohkem). Sega õrnalt, kattes iga ampsu šokolaadiga ning tõsta valmis pambud küpsetuspaberile tahenema. Hiljem sega šokolaadised granolatükid ülejäänud müsliga ja ongi valmis. Eriti maiad võivad kogu müsli šokolaadiga katta!

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)