Safrani, vanilli ja apelsiniga hautatud aromaatsed väikesed pirnid. Sobivad nii magustoitudesse, koogi sisse kui ka juustulauale.

  • 1 kg väikeseid kõvasid pirne
  • 1 apelsin, koor ja mahl
  • paar tilka apelsiniõli
  • 300 g suhkrut
  • 1 g safranit
  • 1 vanillikaun
  • umbes 1 liiter vett

Keeda veest, suhkrust, safranist, vanillist, apelsini koorest, mahlast ja õlist siirup. See võtab umbes 5 kuni 10 minutit, kuni suhkur on sulanud ja safran vallandanud oma värvi ning aroomi. Koori pirnid, jättes need täiesti terveks. Keeda pirne siirupis umbes 20-30 minutit, olenevalt suurusest. Kui pirnid hakkavad pehmenema, tõsta steriliseeritud purkidesse või lase lihtsalt siirupis jahtuda.

Serveeri juustu ja kreekeritega või mõne magustoidu juurde.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)