Tort, milles kohviga immutatud biskviidikihid vahelduvad šokolaadivahu ja vaarikatega.

Biskviit:
  • 4 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 0,75 dl nisujahu
  • 2 spl kartulitärklist
  • 3 spl kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Kreem:
  • 120-150 g piimašokolaadi
  • 4 dl 35% koort
  • 1 spl lahustuvat kohvi pulbrit
Immutamiseks:
  • kohvi
Vahele:
  • u. 200 g vaarikaid
Peale:
  • 100 g tumedat šokolaadi

Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks vahuks. Sega omavahel kakao, küpsetuspulber, jahu ja kartulitärklis. Sõelu munavahule ja sega ettevaatlikult ühtlaseks.

Vala 24-cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 15-25 minutit, kontrolli küpsust puutikuga. Võta ahjust ja jahuta täielikult maha.

Vahepeal valmista kreem, selleks sulata kuumaveevannil šokolaad ja sega vahustatud koore ja lahustuva kohviga. Lõika biskviit kaheks ja immuta kohviga. Kata poole koguse vaarikatega ja seejärel poole kreemiga tee nii veel üks kiht, et pealmiseks kihiks jääb šokolaadikreem.

Kata sulatatud šokolaadiga ja tõsta külmikusse paariks tunniks kuni üleöö maitsestuma.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)