Kui teised koogid ei pruugi esimese korraga õnnestuda, siis kräsupea kook õnnestub kindlasti – see on lihtne ja mis veelgi olulisem, et mahe-mahlane maiusroog maitseb nii suurtele kui väikestele. Kook valmista eelmisel õhtul, sest läbiimbununa on see eriti mahlane ja hea.

Põhi:

  • 3 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 200 g hapukoort
  • 1 tl söögisoodat (või 2 tl küpsetuspulbrit)
  • 3 dl nisujahu
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 200 g magusat kondenspiima

Kreem:

  • 400 g paksemat hapukoort
  • 1,5 dl suhkrut

Glasuur:

  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 1 dl vahukoort
  • 1 sl võid
  • 2 sl kakaopulbrit
  • kaunistamiseks marju

Määrimiseks:

  • 2 dl hapukat paksemat moosi

Vahusta munad suhkruga, lisa kondenspiim, hapukoor ning jahuga segatud sooda ning sega ühtlaseks. Vala pool tainast 24 cm-se läbimõõduga lahtikäivasse ümmargusse koogivormi. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 min.

Lisa teisele taignapoolele 2 sl kakaod ja küpseta teine koogipõhi.

Kreemiks sega hapukoor suhkruga.

Aseta pruun koogipõhi tagasi koogivormi ning määri sellele hapukas moos. Lõika hele põhi kuubikuteks ja sega kreemiga. Kalla pruunile põhjale ning aseta 5 tunniks (või üleööks) külmkappi tahenema.

Eemalda kook vormist ja tõsta serveerimisalusele. Glasuuriks sulata šokolaad ja või, lisa vahukoor ja kakao ning kuumuta keemiseni. Nirista see tordile, tõsta peale marjad ja pane tort veel pooleks tunniks külmkappi.

Retsept: Janne Lass (Perenaine.ee), foto: Eva Pärtel  (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Moonirullbiskviit apelsinikreemiga
Järgmine postitus
Mississippi mudakook valge šokolaadi vahuga
18 Kommentaari

July 21, 2014

See tort oli üli maitsev, minu lemmik tort IGAVESTI!!!!!!!!!!


    July 22, 2014

    Mulle maitses see ka Iiris.


January 21, 2015

Tõesti on tegemist väga lihtsa koogiga ning tuleb kohe esimese korraga välja, isuäratav ja suussulav.


January 21, 2015

Võrratult maitsev kook,olen seda teinud juba 20 aastat ja erinevat moodi. Pilti vaadates tahaks jälle.


February 23, 2015

Kook tuli ÜLI hästi ja maitsev välja. Väga väga maitsev. P.S. oleme 14. aastased 😉


February 23, 2015

Super kook! Kartsin alguses, et jääb liiga kuiv, kuid õnneks oli kook väga maitsev, kui, siis ainult natuke liiga magus. Seega, teist korda tehes jätsin kreemi sisse suhkru panemata ning et oleks vedelam, lisasin 100 g hapukoort juurde. Glasuurile panin ka 50g šokolaadi asemel 100g, et ikka terve tordi kataks. Lisasin veel hulganisti kirsse ja vot siis oli küll täiuslik 🙂


April 10, 2015

Väga hea kook. Tuli just selline nagu unes nägin. PS oleme 20-aastased


May 21, 2015

Mina jätan ära kondentspiima , siis pole nii magus.Taigna vedeldmiseks lisan veidi rohkem hapukoort. Siis ei ole nii magus. Glasuuri valmistamisel vahetan vahukoore piimaga -see kook niigi kaloripomm. Siiamaani on kõigi külaliste ja lapselaste lemmikkook


November 6, 2015

Tere , sooviks teada kas munad suhkruga peab väga vahtu lööma `?


    November 6, 2015

    Mammu, vahuseks – s.t. helekollaseks ja mass on tuntavalt kasvanud. Mikserda ca 2 minutit, sellest piisab.


November 8, 2015

Soovitan väga lisada kreemi hulka ka banaaniviile (mitte koonerdada!) ja siis on küll üli-üli-üli maitsev. Kondenspiima panen poole vähem ja šokolaadiglasuuri teen rohkem.


November 9, 2015

Tahtsin ära mainida lihtsalt, et tegin seda gluteenitalumatule külakostiks viimiseks gluteenivaba jahusegu+riisijahu segust ja nii tehes tuli ka välja suurepäraselt. Kuna laktoosiga probleeme polnud siis kreemi lisasin hapukoorele lisaks kondenspiima, mis põhjade tegemisest üle jäi ja vähendasin selle võrra lisatava suhkru kogust siis. Tõeliselt maitsev kräsupeakook sai. Mitte küll väga kräsuline, sest see valge põhja kuubikute mass segunes hapukoore-kondenspiima seguga selliseks üsna ühtlaseks (aga ma tegin muidugi päris pisikesed kuubikud ka + vahest tingituna sellest, et ei kasutanud nisujahu?) aga tõeliselt mahlane ja pehme kokkuvõttes. Ja ei immutanud ekstra mitte millegagi selle jaoks. Nii et suured tänud retsepti eest!


December 23, 2015

Kui suur on kogus ?


    December 23, 2015

    Jätkub 8-10 inimesele.


November 16, 2016

Mind huvitaks millist moosi keegi määrimiseks kasutab? Elan Inglismaal ja ei leia siit poodidest hapukat moosi.


November 17, 2016

Olen pannud tooreid- v6i sügavkülmutatud vaarikaid nii kihtide vahele kui kaunistuseks peale.


March 12, 2019

Haigelt maitsev asi



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Moonirullbiskviit apelsinikreemiga

Kerge ja õhuline apelsinimaitselise kreemiga rull, kus mooniseemned krõmpsuvad hamba all.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.