Kui teised koogid ei pruugi esimese korraga õnnestuda, siis kräsupea kook õnnestub kindlasti – see on lihtne ja mis veelgi olulisem, et mahe-mahlane maiusroog maitseb nii suurtele kui väikestele. Kook valmista eelmisel õhtul, sest läbiimbununa on see eriti mahlane ja hea.

Põhi:
  • 3 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 200 g hapukoort
  • 1 tl söögisoodat (või 2 tl küpsetuspulbrit)
  • 3 dl nisujahu
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 200 g magusat kondenspiima
Kreem:
  • 400 g paksemat hapukoort
  • 1,5 dl suhkrut
Glasuur:
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 1 dl vahukoort
  • 1 sl võid
  • 2 sl kakaopulbrit
  • kaunistamiseks marju
Määrimiseks:
  • 2 dl hapukat paksemat moosi

Vahusta munad suhkruga, lisa kondenspiim, hapukoor ning jahuga segatud sooda ning sega ühtlaseks. Vala pool tainast 24 cm-se läbimõõduga lahtikäivasse ümmargusse koogivormi. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 min.

Lisa teisele taignapoolele 2 sl kakaod ja küpseta teine koogipõhi.

Kreemiks sega hapukoor suhkruga.

Aseta pruun koogipõhi tagasi koogivormi ning määri sellele hapukas moos. Lõika hele põhi kuubikuteks ja sega kreemiga. Kalla pruunile põhjale ning aseta 5 tunniks (või üleööks) külmkappi tahenema.

Eemalda kook vormist ja tõsta serveerimisalusele. Glasuuriks sulata šokolaad ja või, lisa vahukoor ja kakao ning kuumuta keemiseni. Nirista see tordile, tõsta peale marjad ja pane tort veel pooleks tunniks külmkappi.

Retsept: Janne Lass (Perenaine.ee), foto: Eva Pärtel  (Perenaine.ee)