See keskelt niiske ja šokolaadine kook ei sisalda grammigi jahu, kooki on peidetud hoopiski mustad oad.

  • 240 g pestud ja nõrutatud musti ube (konservoad, brutokaal 400 g)
  • 4 muna
  • 100-120 g (palmi)suhkrut
  • 30 g kakaod
  • 1 tl lahustuvat kohvipulbrit
  • näpuotsaga soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 50 g tumedat šokolaadi

Sulata kuuma vee kohal hakitud šokolaad. Aseta kõik ülejäänud koostisained köögikombaini ja töötle segu kombainis (u. paar minutit) , kuni kõik on kenasti ühtlane ja tükivaba. Viimasena lisa sulatatud šokolaad, sega ühtlaseks tainaks.

Vala tainas ümmargusse lahtikäivasse 20 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 20-25 minutit.

Jahuta kook ja serveeri püreestatud marjade ja vahukoorega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)