Kohupiima-muretainast valmistatud väikesed sarvekesed, mille sees peidus on väikesed õunatükid. Parimad ahjusoojalt! Retsept on munavaba.

  • 130 g võid
  • 130 g suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 230 g nisujahu
  • 250 g kohupiima
  • 2-3 õuna

Sulata või, lisa suhkur, kohupiim, sool ja jahu. Sega ühtlaseks tainaks ja pane vähemalt poole tunniks külmkappi. Koori ja puhasta õunad, lõika väikesteks tükkideks/viiludeks.

Jaga tainas kolmeks ja rulli tainas (vajadusel lisa natuke jahu) ümmarguseks, lõika tainas 12 sektoriks. Aseta iga sektori laiemasse otsa õunaviil ja rulli tainas kitsama otsa suunas kokku. Määri pealt munaga, raputa peale nt. seesamiseemneid.

Küpseta 200-kraadises ahjus u.15-20 minutit.

Sellest kogusest tuleb u. üks ja pool plaaditäis sarve-saiakesi.

Retsept: Õunaraamat, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)