Puruvanakesed õuntega

Kohupiima-muretainast valmistatud väikesed sarvekesed, mille sees peidus on väikesed õunatükid. Parimad ahjusoojalt! Retsept on munavaba.

  • 130 g võid
  • 130 g suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 230 g nisujahu
  • 250 g kohupiima
  • 2-3 õuna

Sulata või, lisa suhkur, kohupiim, sool ja jahu. Sega ühtlaseks tainaks ja pane vähemalt poole tunniks külmkappi. Koori ja puhasta õunad, lõika väikesteks tükkideks/viiludeks.

Jaga tainas kolmeks ja rulli tainas (vajadusel lisa natuke jahu) ümmarguseks, lõika tainas 12 sektoriks. Aseta iga sektori laiemasse otsa õunaviil ja rulli tainas kitsama otsa suunas kokku. Määri pealt munaga, raputa peale nt. seesamiseemneid.

Küpseta 200-kraadises ahjus u.15-20 minutit.

Sellest kogusest tuleb u. üks ja pool plaaditäis sarve-saiakesi.

Retsept: Õunaraamat, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Purune plaadisai õuntega
Järgmine postitus
Rummine õunakook
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Purune plaadisai õuntega

Lihtne õunakook pärmitainapõhjal.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.