See keskelt niiske ja šokolaadine kook ei sisalda grammigi jahu, kooki on peidetud hoopiski mustad oad.
- 240 g pestud ja nõrutatud musti ube (konservoad, brutokaal 400 g)
- 4 muna
- 100-120 g (palmi)suhkrut
- 30 g kakaod
- 1 tl lahustuvat kohvipulbrit
- näpuotsaga soola
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vanilliekstrakti
- 50 g tumedat šokolaadi
Sulata kuuma vee kohal hakitud šokolaad. Aseta kõik ülejäänud koostisained köögikombaini ja töötle segu kombainis (u. paar minutit) , kuni kõik on kenasti ühtlane ja tükivaba. Viimasena lisa sulatatud šokolaad, sega ühtlaseks tainaks.
Vala tainas ümmargusse lahtikäivasse 20 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 20-25 minutit.
Jahuta kook ja serveeri püreestatud marjade ja vahukoorega.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Emma
Võrratult siidise tekstuuriga imemaitsev kook. Ühegi jahuga tehtud kook ei ole andnud sellist tulemust nagu must uba, soovitan väga!
Kersti
Väga maitsev kook. Kaunistasin marjadega pealt. Kindlasti teen seda veel 🙂