Kohupiima ja pähkleid sisaldav šokolaadimaius, mille keskelt leiab sööja kirsimarjakese.

  • 1,5 sl suhkrut
  • 3 sl kakaopulbrit
  • 3 sl koorepulbrit
  • 150 ml kohvikoort
  • 110 g metsapähkleid
  • 30 g võid
  • 50 g piimašokolaadi
  • 50 g kuiva teralist kohupiima (ricottat)
  • vaniljesuhkrut
  • kompottkirsse

Kalla koor potti ja keeda pidevalt segades kuni alles jääb 75 ml. Lisa suhkur, koore- ja kakaopulber ning sega. Lisa hakitud šokolaad ja või ning võta pott tulelt. Sega, kuniks šokolaad sulab ning segu on ühtlane.

Jahvata 75 g metsapähkleid jahuks, ülejäänud haki peeneks. Lisa šokolaadisegule ricotta ja pähklijahu. Lase seista üleöö külmkapis. Järgmisel päeval vormi pallikesed, keskele pane poolik nõrutatud kompottkirss. Veereta palle hakitud pähklipurus.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)