Kohupiima ja pähkleid sisaldav šokolaadimaius, mille keskelt leiab sööja kirsimarjakese.
- 1,5 sl suhkrut
- 3 sl kakaopulbrit
- 3 sl koorepulbrit
- 150 ml kohvikoort
- 110 g metsapähkleid
- 30 g võid
- 50 g piimašokolaadi
- 50 g kuiva teralist kohupiima (ricottat)
- vaniljesuhkrut
- kompottkirsse
Kalla koor potti ja keeda pidevalt segades kuni alles jääb 75 ml. Lisa suhkur, koore- ja kakaopulber ning sega. Lisa hakitud šokolaad ja või ning võta pott tulelt. Sega, kuniks šokolaad sulab ning segu on ühtlane.
Jahvata 75 g metsapähkleid jahuks, ülejäänud haki peeneks. Lisa šokolaadisegule ricotta ja pähklijahu. Lase seista üleöö külmkapis. Järgmisel päeval vormi pallikesed, keskele pane poolik nõrutatud kompottkirss. Veereta palle hakitud pähklipurus.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)