Täidis:
  • 2 dl singikuubikuid
  • 2 muna
  • 1 dl keedetud tumedat riisi
  • 2 väikest sibulat
  • 1 sl võid
Taigen:
  • 250 ml piima
  • 25 g pärmi
  • 1 tl suhkrut
  • soola
  • 6,5 dl nisujahu
  • 1 sl oliivõli
  • määrimiseks muna

Keeda riis soolaga maitsestatud vees. Haki sibulad, prae võis klaasjaks. Keeda munad, haki. Sega kõik täidise osad omavahel.

Vedelda pärm ühe teelusikatäie suhkruga, kalla juurde soe piim ja sool. Kalla juurde jahu ja õli ning sõtku kuni tainas elastseks muutub ja kausi küljest lahti lööma hakkab. Vormi pall ja lase kahekordseks kerkida.

Rulli tainas lahti ja vormi väiksed pirukad. Servad suru kahvliga kokku. Lase umbes 15 minutit soojas kohas kerkida, määri munaga ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.

Sellest kogusest saad ca kaks plaaditäit pirukaid.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)