Rohke lihaga kreekapärane pajaroog, mis on ideaalne toit pühapäevaseks suureks ja toredaks perelõunaks. Koduste toimetuste saatel saab roog pliidil podiseda ja valmib just siis, kui toimetused on valmis saanud ja kõht tühjaks läinud. Naudi koos kreeka veiniga.

  • 1,2 kg kuubikuteks lõigatud sea kaelakarbonaadi või välisfileed
  • 400 g kivideta musti oliive (Gourmante sobib eriti hästi)
  • 1 suurem sibul
  • 1 väiksem pommu (baklažaan)
  •  6 tk (60 g) päikesekuivatatud tomateid
  • 400 g värskeid tükeldatud tomateid
  • 1 tl punet
  • 1 värske rosmariini oks
  • 2 küüslaugu küünt
  • 0,3 l head punast veini – Naoussa Boutari sobib suurepäraselt
  • 3 spl oliiviõli
  • Soola ja musta pipart
  • Serveerimiseks kuskussi, riisi või head saia.

Koori sibul ja küüslauk. Lõika pooleks ning viiluta.

Purusta blenderis või köögikombainis päikesekuivatatud tomatid pastaks. See lisandub pajaroale hiljem andmaks tummisust.

Nüüd võta suurem pott, pane põhja oliiviõli ja aja kuumaks, lisa rosmariin, sibul ja küüslauk. Kui sibulalised on muutunud kenasti klaasjaks, lisa sealiha. Pruunista ja lisa tükeldatud pommu ning tomatid.

Peale mõneminutilist kuumutamist vala peale punane vein. Keera tuli vaiksemaks ja lase veinil poole võrra maha keeda.
Seejärel lisa ka mustad oliivid, päikesekuivatatud tomatitest tehtud pasta ja pune. Kuumuta pajarooga vaiksemal tulel, kuni liha on pehme ja suussulav. Kogu valmistamise protsessiks varu aega umbes 2 tundi. Maitsesta soola ja pipraga.

Mõned minutid enne serveerimist valmista kuskuss vastavalt pakendil olevale juhendile. Serveeri rooga koos veiniga, mida kasutasid pajaroa valmistamisel.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)