Maheda kreemiga sidrunimaitseline kook, mille põhja muudavad mahlaseks suvikõrvitsad.

  • 200 g võid
  • 175 g suhkrut
  • 3 muna
  • 300 g riivitud suvikõrvitsat
  • 2 sidrunit
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 200 g nisujahu
Kreem:
  • 400 g toorjuustu
  • 50 g võid
  • 150 g tuhksuhkrut
  • paar spl sidrunimahla

Vahusta või suhkruga kreemiks, lisa ükshaaval edasi vahustades munad. Lisa riivitud 2 sidruni koor ja 2 spl sidrunimahla. Seejärel lisa riivitud ja nõrutatud (pigista riivitud suvikõrvitsalt liigne vedelik välja) suvikõrvits. Viimasena lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja vanilliekstrakt. Vala tainas 20 cm suurusesse lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus u. 30-40 minutit. Kontrolli puutikuga koogi valmidust.

Jahuta kook täielikult. Lõika jahtunud kook pooleks. Kreemiks vahusta kõik koostisained ühtlaseks. Tõsta koogipõhi serveerimisalusele ja kata poole koguse kreemiga. Tõsta peale teine koogipõhi kata taas kreemiga. Lase koogil seista külmikus.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)