Sidrunikook beseekattega

Lihtsasti valmistatav mahlane sidrunikook, milles nii haput kui magusat.

Põhi:

  • 1,5 dl nisujahu
  • 1,5 dl riisijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 60 g võid
  • 2 tl suhkrut
  • 1 sl hapukoort
  • 1 muna


Sidrunitäidis:

  • 2 munakollast
  • 1 dl suhkrut
  • 2 sl maisitärklist
  • 2 dl vett
  • 25 g võid
  • 1 suurema sidruni mahl ja riivitud koor

Kate:

  • 2 munavalget
  • 5 sl suhkrut

Põhja jaoks sega kuivained. Lisa tükeldatud või, mudi näppude vahel kõik puruks. Lisa muna ja hapukoor ja sõtku valmis tainas. Pane külma.

Täidise jaoks sega kõik ained potis ja kuumuta vispliga pidevalt segades kuni täidis on paksenenud. Jahuta.

Rulli tainas õhukeseks ja vooderda võiga määritud 24 cm pirukavormi põhi ja ääred tainaga. Küpseta põhja 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Tõsta peale täidis ja vahustatud munavalge ja küpseta 140-kraadises ahjus veel 25 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Virsiku-kohupiimakook
Järgmine postitus
Mango mousse tort skyr'iga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Virsiku-kohupiimakook

Mahe kohupiimakook, millele lisavad mahlasust virsikud. Parim küpsetusjärgsel päeval.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.