Lihtsasti valmistatav mahlane sidrunikook, milles nii haput kui magusat.

Põhi:

  • 1,5 dl nisujahu
  • 1,5 dl riisijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 60 g võid
  • 2 tl suhkrut
  • 1 sl hapukoort
  • 1 muna

Sidrunitäidis:

  • 2 munakollast
  • 1 dl suhkrut
  • 2 sl maisitärklist
  • 2 dl vett
  • 25 g võid
  • 1 suurema sidruni mahl ja riivitud koor
Kate:
  • 2 munavalget
  • 5 sl suhkrut

Põhja jaoks sega kuivained. Lisa tükeldatud või, mudi näppude vahel kõik puruks. Lisa muna ja hapukoor ja sõtku valmis tainas. Pane külma.

Täidise jaoks sega kõik ained potis ja kuumuta vispliga pidevalt segades kuni täidis on paksenenud. Jahuta.

Rulli tainas õhukeseks ja vooderda võiga määritud 24 cm pirukavormi põhi ja ääred tainaga. Küpseta põhja 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Tõsta peale täidis ja vahustatud munavalge ja küpseta 140-kraadises ahjus veel 25 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)