Purukook, mille vahel mahlane kohupiimatäidis rohkete mustikatega.

Purutaigen:

  • 120 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 200 g jahu
  • näputäis soola

Täidis:

  • 400 g kohupiima
  • 180 g hapukoort
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 250-300 g metsamustikaid

Purutainaks sega omavahel kuivained. Lõika külm või kuubikuteks ja töötle sõrmede abiga kuivainete sisse purutainaks. Laota 3/4 purust koogivormi (24cm ümmargune lahtikäiv) põhja.

Täidiseks sega kokku kohupiim, hapukoor, munad ja suhkur. Vala täidisemass tainapuru peale ning kata see mustikatega. Kõige peale puista ülejäänud puru.

Küpseta 190-kraadises ahjus u. 40 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Mustika kohupiima-juustukook
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Mustika kohupiima-juustukook

Hapukoorekattega kreemine juustukook, milles leidub rohkelt mustikaid nii koogi sees kui peal.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.