Kreemja sisuga magushapu kook.

Põhi:

  • 150 g martsipani
  • 100 g võid
  • 3 dl täisterajahu
  • 1 muna
  • 0,5 dl suhkrut

Täidis:

  • 3 suurt muna
  • 350 g toasooja toorjuustu
  • 350 g toasooja hapukoort
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 1 dl sidrunimahla
  • 1,75 dl suhkrut

Külm või haki jahu sees peeneks, lisa riivitud martsipan, suhkur ja muna ja sõtku kokku tainas. Määri 24 cm suurune rõngasvorm võiga, jaota tainas ühtlaselt vormi põja ja servadele. Hoia umbes 30 minutit külmas. Toesta servad hõbepaberiga ja küpseta põhja 200-kraadises ahjus umbes 8 minutit.

Täidise ained peaksid kõik toasoojad olema. Klopi need ühtlaseks ja vala eelküpsetatud põhjale. Küpseta kook ahju allosas, 165 kraadi juures umbes 50 minutit. Poole küpsemise pealt võib peale puistada ka mandlilaaste. Jahuta kook ja lase sel vähemalt paar tundi või üleöö külmikus seista.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)