Kreemjas kohupiimakook maitsva maasika-rabarberimoosiga, mille maitse muutub seistes aina paremaks.

Põhi:

  • 3 dl nisujahu
  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • näputäis soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 muna

Moos:

  • 200 g maasikaid
  • 200 g rabarbrit
  • 1 – 1,5 dl suhkrut
  • 1 – 2 spl maisitärklist

Täidis:

  • 3 muna
  • 600 g kohupiima või kohupiimapastat
  • 100 g hapukoort
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
Kõigepealt valmista moos – selleks haki rabarberid, aseta koos suhkru ja maasikatega potti. Lisa poti põhja õige natuke vett, keeda kuni maasikad ja rabarberid hakkavad lagunema. Püreesta ja aseta pott taas tulele, lisa maisitärklis, sega ja lase keema tõusta (segu pakseneb). Jahuta.
Põhjaks sega omavahel kuivained ja lisa külmad võikuubikud, haki noaga puruseks. Viimasena lisa muna ja sega kiirete liigutustega ühtlaseks tainaks. Lase pool tundi külmikus seista. Kata 24-cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred tainaga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Vahusta kergelt munad ja suhkur. Sega juurde kohupiim, hapukoor ja vanillisuhkur. Vala eelküpsetatud põhjale pool kohupiimakogusest. Tõsta täidisele lusikaga pool rabarberi-maasikamoosi kogusest, aja moos kahvliga ringjate liigutustega laiali. Kata allesjäänud kohupiimatäidisega ja tõsta lusikaga selle peale taas väikesed moosiportsud ning aja need kahvliga laiali.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45-55 minutit või kuni kook hakkab äärtest kergelt kuldseks muutuma. Enne sööma asumist lase maha jahtuda.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee