Väga lihtne ja maitsev tort, mida ei pea küpsetama.
- 250 g šokolaadiküpsiseid
- 40 g sulatatud magedat võid
- 300 g kodujuustu
- 200 ml 35% koort
- 1 sidrun
- 75 ml suhkrut
- 3 tl želatiini
- 50 g apelsinimahla
- kaunistuseks tumedat šokolaadi
Purusta küpsised ja lisa sulatatud või. Riivi hoolega pestud sidrunitelt koor ja pressi mahl välja. Sega kodujuust suhkru, sidrunimahla ja riivitud sidrunikoorega. Lisa vahustatud koor ning nirista hulka apelsinimahlas paisutatud ja sulatatud želatiin.
Pane küpsisepuru ja kodujuustusegu kihiti 20 cm-se läbimõõduga vormi. Lase külmas tarretuda. Kaunista näiteks šokolaadiliblikatega.
Retsept: raamatust “Kohupiima- ja kodujuusturaamat”, foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Gerli Kangro
Tere! Kui teha tort 24 cm läbimõõduga vormi, kui palju peaks koguseid suurendama?
Aitäh! Päikest!
Eva@Perenaine
Ca 30% võrra – sellest peaks piisama!