Maitsev pitsa tainal, millesse lisatud ka rukkijahu.

Põhi:

  • 15 g presspärmi
  • 150 ml käesooja piima
  • 125 ml nisujahu
  • 150 ml rukkijahu
  • soola
  • 1 tl suhkrut

Kate:

  • 2 punast sibulat
  • 2 suuremat küüsaluguküünt
  • 15 cm porrut (valge osa)
  • 2 sl õli (kuivatatud tomatite purgist)
  • 4 kuivatatud tomatit
  • 50 g põdravorsti
  • 3 viilu suitsutatud seafileed
  • 75 g tugevamaitselist kõvemat juustu
  • 125 g mahedamat keskmiselt rasvast juustu
  • pitsa maitseainet
  • 4 sl ketšupit

Põhja jaoks lahusta pärm käesoojas piimas, lisa suhkur ja sool. Kalla juurde jahu ja sõtku kokku tainas. Vormi jahuste kätega pall ja lase sel umbes 15 minutit rätiku all soojas seista.

Katte jaoks viiluta sibul, porru ja haki küüslauk. Pane õliga pannile ja prae poolpehmeks.

Haki kuivatatud tomatid ja lõika vorst ning liha väikesteks ribadeks. Riivi juustud.

Rulli veidi jahusel küpsetuspaberil tainas hästi õhukeselt laiali, toksi kahvliga augud sisse ja määri ketšupiga. Puista peale pitsa maitseainet. Laota peale sibulasegu, vorsti- ja liharibad ning kõige peale raputa riivitud juust.

Küpseta 200-kraadises ahjus, allosas, pöördõhu režiimil, umbes 15 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)