Sai päikesekuivatatud tomatite ja tüümianiga

Itaaliapärane sai, millele annavad suvise maitse päikesekuivatatud tomatid ja tüümian. Tüümiani võid asendada ka rosmariiniga.

  • 5 dl nisujahu
  • 2 tl kuivpärmi
  • 0,5 dl piima
  • umbes 10 päikesekuivatatud tomatit
  • 3 spl peeneks hakitud tüümiani (või 1 tl rosmariini)
  • 2 tl oliiviõli
  • 2 muna
  • soola

Mõõda vajalik jahukogus kaussi ja sega pärmiga. Tee keskele süvend ja vala sinna 40-kraadine piim, tükeldatud tomatid, tüümian, oliivõli ja toasoojad munad. Soola kogus sõltub tomatite soolasusest. Sõtku tainast nii kaua kui see hakkab käte küljest lahti tulema.

Tee tainast päts ja pane see 1,5 tunniks soojasse kohta (näiteks radiaatorile) rätiku alla kerkima. Tainas peaks end selle ajaga kahekordistama.

Kuumuta ahi 180-kraadini. Suru kerkinud tainast õhk välja, vormi sellest pätsike ja pane see pooleks tunniks, ahjuplaadile asetatuna, sooja kohta kerkima. Seejärel küpseta pool tundi. Parim soojana!

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Sai kukeseente ja suvikõrvitsaga
Järgmine postitus
Sealiha mustade oliividega
3 Kommentaari

January 21, 2015

Ikka ja jälle teen seda mõnusat saia.Kastan oliiviõlisse ja naudin.Hea ka puljongi kõrvale


January 27, 2015

Tundub ahvatlev! Aga kas vedelik kogus on tõesti nii väike?


    January 27, 2015

    Jah, kogus on õige. Vajadusel mängi pisut nisujahu kogusega (sest jahud on erinevad).



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Sai kukeseente ja suvikõrvitsaga

Maitsev sai kukeseentest ja suvikõrvitsast, mis aitab hoida saia pehme ka järgmisel päeval.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.