Krõbeda kattega pirukad pisut vürtsika kartuli-herne täidisega. Serveeri raita või hapukoore-kastmega. Kogused kahele.

Samosade taigen:

  • 1 dl nisujahu
  • 1 dl kikerhernejahu
  • 2 sl õli
  • mõned spl külma vett

Täidis:

  • 3 keskmise suurusega keedetud kartulit
  • 0,5 dl keedetud herneid
  • 1 cm-ne jupp ingver, riivitud
  • 0,5 tl tšillipulbrit
  • 1 tl koriandrit
  • 1 tl garam masalat

Praadimiseks õli

Sega kokku samosade taigen – sega jahud, lisa õli ja vähehaaval vett ja sõtku kuniks saad ühtlase taigna. Lisa vajadusel vett juurde. Kata taigen kilega ja jäta sooja kohta pooleks tunniks seisma.

Vahepeal valmista samosade täidis. Purusta kartulid ja herned pudrunuia või kahvliga. Kuumuta panni paar spl õli ning kui see on kuum, lisa ingver, tšilli ja koriander, kuumuta maitseaineid õli sees, et õli maitsestuks. Lisa kartulite-herneste segu, prae mõned minutid läbi ja sega sisse garam masala. Pane jahtuma.

Rulli samosade taigen õhukeseks. Lõika välja poolringi kujulised tükid (vt foto 1), tupsuta äärekohad veega märjaks ja suru kokku jäätisetuutu moodi koonuseks (vt foto 2). Täida see täidisega ja voldi samosa ka pealt kokku, nii et ühtegi lekkeauku ei jääks.

Kuumuta potis õli ja kui see on parajalt kuum, küpseta samosasid kuniks need on kuldpruunid.

suupiste_samosa2

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)