Lihtne, aga luksuslik algus pidulikule õhtusöögile, kus pirnide mahlasus ja sinihallitusjuustu intensiivsus mängivad olulist osa maitseelamuse saamisel.

Salat:

  • 3 küpset pirni
  • piserdamiseks sidrunimahla
  • 4 peotäit erinevate salatilehtede segu
  • 175 g Roqueforti või muud tugevamaitselist sinihallitusjuustu
  • 50 g röstitud ja hakitud metspähkleid

Kaste:

  • 2 spl pähkliõli
  • 3 spl oliiviõli
  • 1 spl õunaäädikat
  • 1 tl Dijon sinepit
  • soola, pipart

Kõigepealt valmista salatikaste. Pane väiksesse purki kõik kastme valmistamiseks mõeldud komponendid, keera purgile kaas peale ja loksuta, kuni on tekkinud ühtlane segu.

Järgmisena koori, puhasta ja viiluta pirnid. Piserda viiludele pisut sidrunimahla. Jaota rebitud salatilehed serveerimisvaagnale või madalasse kaussi, aseta lehtedele pirniviilud, murenda sekka kogu juust ja puista üle hakitud metspähklitega.

Kõige peale tilguta salatikastet ja serveeri kohe.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)