Magustoitude klassika. Valmista vormis, mis on umbes 20-30 cm läbimõõduga.

  • 1 Poodiumi kodusai (või mõni muu suurem tihke tekstuuriga sai, u. 600 g)
  • 2 muna
  • 1 tl kaneeli
  • 7 dl piima
  • 500 g õunamoosi
  • pealeraputamiseks suhkrut (u 1 dl) ja 50 g võitükikesi

Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Määri ahjuvorm võiga. Tükelda sai kuubikuteks ning pane pooled saiakuubikutest ahjuvormi. Nende peale laota ühtlaselt õunamoos. Seejärel kalla moosi peale ülejäänud saiakuubikud.

Klopi kausis lahti munad ja piim, lisa sinna hulka ka kaneel. Vala see segu ühtlaselt üle saiakuubikute. Seejärel pane kuubikute peale võitükikesed ning raputa kõige peale suhkrut. Pane saiavorm ahju küpsema. Valmimiseks läheb aega u. 40 minutit või kuni pealmised saiakuubikud on kena helepruuni jume võtnud ning krõbedaks muutunud.

Peale ahjust võtmist lase vormil vähemalt 20 minutit jahtuda, serveeri külma piimaga.

Retsept ja foto: Janne Lass (Perenaine.ee)