Maitsev sai kukeseentest ja suvikõrvitsast, mis aitab hoida saia pehme ka järgmisel päeval.

  • 1 keskmise suurusega suvikõrvits
  • 120 g kukeseeni
  • 0,5 sl meresoola
  • 350-400 g nisujahu
  • 7 g kuivpärmi
  • 125 ml vett
  • 1 sl hakitud basiilikut
  • soola-pipart

Koori ja riivi suvikõrvits, puista peale meresool. Lase sõelal nõrguda u. 30 minutit.

Kuumuta pannil või, pruunista hakitud kukeseened. Pigista suvikõrvitsast liigne vedelik välja, lisa kukeseentele. Hauta segu paar minutit, aeg-ajalt segades. Vajadusel maitsesta soola-pipraga. Tõsta pann pliidilt, jahuta.

Mõõda kaussi jahu, sega hulka kuivpärm. Lisa ka suvikõrvitsa-kukeseenesegu ja hakitud basiilik. Sega ühtlaseks, lisa ka käesoe vesi. Sõtku tainast, kuni saad ühtlase elastse taina, vajadusel lisa jahu. Aseta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, vormi tainast jahuste kätega saiapäts. Soovi korral raputa peale riivjuustu. Lase soojas kohas kerkida u. 30 minutit.

Küpseta 200-kraadises ahjus u. 25-35 minutit kuni sai on pealt kuldne.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)