Sai kukeseente ja suvikõrvitsaga

Maitsev sai kukeseentest ja suvikõrvitsast, mis aitab hoida saia pehme ka järgmisel päeval.

  • 1 keskmise suurusega suvikõrvits
  • 120 g kukeseeni
  • 0,5 sl meresoola
  • 350-400 g nisujahu
  • 7 g kuivpärmi
  • 125 ml vett
  • 1 sl hakitud basiilikut
  • soola-pipart

Koori ja riivi suvikõrvits, puista peale meresool. Lase sõelal nõrguda u. 30 minutit.

Kuumuta pannil või, pruunista hakitud kukeseened. Pigista suvikõrvitsast liigne vedelik välja, lisa kukeseentele. Hauta segu paar minutit, aeg-ajalt segades. Vajadusel maitsesta soola-pipraga. Tõsta pann pliidilt, jahuta.

Mõõda kaussi jahu, sega hulka kuivpärm. Lisa ka suvikõrvitsa-kukeseenesegu ja hakitud basiilik. Sega ühtlaseks, lisa ka käesoe vesi. Sõtku tainast, kuni saad ühtlase elastse taina, vajadusel lisa jahu. Aseta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, vormi tainast jahuste kätega saiapäts. Soovi korral raputa peale riivjuustu. Lase soojas kohas kerkida u. 30 minutit.

Küpseta 200-kraadises ahjus u. 25-35 minutit kuni sai on pealt kuldne.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Rosina-rosmariinisai
Järgmine postitus
Sai päikesekuivatatud tomatite ja tüümianiga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rosina-rosmariinisai

Rosinaid ja rosmariini lisa oma maitse-eelistuse järgi, kuid ära rosmariiniga liiale mine, sest sellel on küllalt tugev maitse. Sellest tainakogusest tuleb ühe keskmise suuruse pätsi jagu saia.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.