Röstitud mandlid annavad jäätisele üsna tugeva maitse; tulemuseks on pähklise maitsega mõnus kreemine jäätis.

  • 5 dl piima
  • 6 munakollast
  • 2 dl suhkrut
  • 100 g röstitud mandlilaaste

Kuumuta piim kastrulis keemiseni. Vahusta munakollased ja suhkur, vala piim pidevalt segades munavahu hulka. Kalla segu tagasi kastrulisse ja kuumuta madalal kuumusel, pidevalt segades, kuniks segu veidi pakseneb.

Jahuta saadud segu toatemperatuurini ja pane külmikusse seisma.

Vahepeal rösti mandlilaastud 225-kraadises ahjus (või kuumal pannil) kuldpruuniks. Ole ettevaatlik, sest need võivad üsna kiirelt kõrbema minna. Pudista jahtunud mandlilaastud sõrmede vahel peenemaks.

Valmista jäätisemasinaga jäätis vastavalt masina instruktsioonidele ja sega sisse röstitud mandlite puru.

Retsept: Angeelika Kang (raamatust “Jäised ahvatlused”), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)