jäätised / 04/17/2014

Röstitud mandlite jäätis

Röstitud mandlid annavad jäätisele üsna tugeva maitse; tulemuseks on pähklise maitsega mõnus kreemine jäätis.

  • 5 dl piima
  • 6 munakollast
  • 2 dl suhkrut
  • 100 g röstitud mandlilaaste

Kuumuta piim kastrulis keemiseni. Vahusta munakollased ja suhkur, vala piim pidevalt segades munavahu hulka. Kalla segu tagasi kastrulisse ja kuumuta madalal kuumusel, pidevalt segades, kuniks segu veidi pakseneb.

Jahuta saadud segu toatemperatuurini ja pane külmikusse seisma.

Vahepeal rösti mandlilaastud 225-kraadises ahjus (või kuumal pannil) kuldpruuniks. Ole ettevaatlik, sest need võivad üsna kiirelt kõrbema minna. Pudista jahtunud mandlilaastud sõrmede vahel peenemaks.

Valmista jäätisemasinaga jäätis vastavalt masina instruktsioonidele ja sega sisse röstitud mandlite puru.

Retsept: Angeelika Kang (raamatust “Jäised ahvatlused”), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Punasesõstravõide jäätis
Järgmine postitus
Salveijäätis
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Punasesõstravõide jäätis

Hapukas, kreemine ja kenalt roosavärviline jäätis kuumadeks suvepäevadeks, mida saab edukalt ka ilma masinata valmistada.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.