Hapukas, kreemine ja kenalt roosavärviline jäätis kuumadeks suvepäevadeks, mida saab edukalt ka ilma masinata valmistada.

  • 6 dl punasesõstravõiet*
  • 4 dl 35% koort
  • 2 spl suhkrut
*Punasesõstravõie:
  • 300 g punaseid sõstraid
  • 2 muna
  • ühe sidruni mahl
  • 150 g suhkrut
  • 125 g võid

Valmista esmalt punasesõstravõie. Puhasta sõstrad ja püreesta koos sidrunimahlaga. Sulata või suhkruga ning sega punasesõstrapüreega. Lisa lahtiklopitud munad ja hakka saadud segu kuumutama, madalal kuumusel, pidevalt segades, ca 10 minutit, kuniks see pakseneb. Ära segu keema lase! Eemalda pliidilt, jahuta toatemperatuurini ja seejärel külmikus.

Jäätise valmistamiseks vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks. Sega külmikus seisnud punasesõstravõidega ning valmista jäätis kas jäätisemasinaga (valmib kiiremini) või ilma, asetades segu sügavkülma (külmub ca 5-6 tundi) ja seda aeg-ajalt segamas käies.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)