jäätised / sõstrakogumik / 04/17/2014

Punasesõstravõide jäätis

Hapukas, kreemine ja kenalt roosavärviline jäätis kuumadeks suvepäevadeks, mida saab edukalt ka ilma masinata valmistada.

  • 6 dl punasesõstravõiet*
  • 4 dl 35% koort
  • 2 spl suhkrut

*Punasesõstravõie:

  • 300 g punaseid sõstraid
  • 2 muna
  • ühe sidruni mahl
  • 150 g suhkrut
  • 125 g võid

Valmista esmalt punasesõstravõie. Puhasta sõstrad ja püreesta koos sidrunimahlaga. Sulata või suhkruga ning sega punasesõstrapüreega. Lisa lahtiklopitud munad ja hakka saadud segu kuumutama, madalal kuumusel, pidevalt segades, ca 10 minutit, kuniks see pakseneb. Ära segu keema lase! Eemalda pliidilt, jahuta toatemperatuurini ja seejärel külmikus.

Jäätise valmistamiseks vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks. Sega külmikus seisnud punasesõstravõidega ning valmista jäätis kas jäätisemasinaga (valmib kiiremini) või ilma, asetades segu sügavkülma (külmub ca 5-6 tundi) ja seda aeg-ajalt segamas käies.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Õunamoosi jäätis
Järgmine postitus
Röstitud mandlite jäätis
2 Kommentaari

July 23, 2014

Retseptist jääb mulje justkui saaks antud kogustega 1 liitri võiet, aga mul tuli u 6-6,5 dl. Tegin sellise võide hulgaga ja piisas täiesti. Väga mõnus jäätis!


    July 24, 2014

    Evelyn, suur tänu täpsustamast! Tegime vastava märke ka retsepti sisse.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Õunamoosi jäätis

See jäätis tuletab meelde, et lihtsuses peitub võlu. Kuulub mahedamaitseliste jäätiste kategooriasse.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.