Risotto alla Milanese

Lihtne kuldkollane risotoroog Itaaliast. Safraniga!

  • 1 tl safraniniidikesi
  • 1 sl sooja vett
  • 1-2 sl võid
  • 1 sl oliiviõli
  • 1 sibul
  • 2,5 dl risotoriisi
  • 6,5-7 dl kanapuljongit
  • 1,25 dl valget veini
  • 1 dl riivitud parmesani juustu
  • soola
  • musta pipart

Pane safran sooja vette ligunema.

Sulata potis või, lisa õli ja väga peeneks hakitud sibul. Kuumuta madalal kuumusel umbes 10 minutit. Lisa riis, suurenda kuumust ja kuumuta kuni riisiterad praksuma hakkavad. Vähenda kuumust ja lisa pool veinist.

Sega, kuniks vein on imendunud, lisa 1 dl puljongit ja lase jälle imenduda. Kui riis on a la dente (valmidusaste, mis hambale veet kerget vastupanu osutab), lisa safranitõmmis ja sega. Võta pott tulelt ja lisa juust. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Riisi-porgandipätsid
Järgmine postitus
Hakklihalasanje
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Riisi-porgandipätsid

Üks väga lihtsalt valmiv maitsev argiroog. Kui pole mahti pätsikesi pudruriisiga teha, kasuta riisihelbeid ja mõnus suupiste valmib palju kiiremini.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.