Lihtne kuldkollane risotoroog Itaaliast. Safraniga!

  • 1 tl safraniniidikesi
  • 1 sl sooja vett
  • 1-2 sl võid
  • 1 sl oliiviõli
  • 1 sibul
  • 2,5 dl risotoriisi
  • 6,5-7 dl kanapuljongit
  • 1,25 dl valget veini
  • 1 dl riivitud parmesani juustu
  • soola
  • musta pipart

Pane safran sooja vette ligunema.

Sulata potis või, lisa õli ja väga peeneks hakitud sibul. Kuumuta madalal kuumusel umbes 10 minutit. Lisa riis, suurenda kuumust ja kuumuta kuni riisiterad praksuma hakkavad. Vähenda kuumust ja lisa pool veinist.

Sega, kuniks vein on imendunud, lisa 1 dl puljongit ja lase jälle imenduda. Kui riis on a la dente (valmidusaste, mis hambale veet kerget vastupanu osutab), lisa safranitõmmis ja sega. Võta pott tulelt ja lisa juust. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)