Klassikaline lasanjeroog, millest jätkub ca 4-6 inimesele.

  • 1 pakk lasanjeplaate
Hakklihakaste:
  • 200 g hakkliha
  • 2 sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 punane paprika
  • 400 g purk purustatud tomateid
  • 8 kuivatatud tomatipoolikut
  • soola
  • musta pipart
  • 2 tl pitsamaitseainet
Juustukaste:
  • 1 l piima
  • 2 dl riivjuustu
  • 75 ml jahu
  • soola
  • musta pipart
Serveerimiseks:
  • Riivjuustu

Pruunista pannil hakkliha. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja paprika. Prae mõned minutid. Kalla juurde tomatikonserv ja hakitud kuivatatud tomatid. Hauta umbes 10-15 min, et suurem osa vedelikust aurustuks. Maitsesta soola, pipra ja pitsaürdiseguga. Tõsta kõrvale.

Juustukastme jaoks kalla pidevalt segades ja vähehaaval jahu hulka 2 dl külma piima. Ülejäänud piim kuumuta keemiseni, nirista sisse jahusegu ja keeda paar minutit, samal ajal pidevalt segades. Tõsta pott tulelt ja puista hulka riivjuust ning sega, kuni juust on sulanud. Maitsesta soola ja musta pipraga.

Lasanjevormi põhi kata juustukastmega, seejärel lao peale lasanjeplaadid, seejärel hakklihasegu, sellele omakorda juustukaste ja taas lasanjeplaadid. Pealmine kiht olgu juustukaste. Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit. Poole küpsemise pealt laota peale ka riivitud juust.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)