Riisi-porgandipätsid

Üks väga lihtsalt valmiv maitsev argiroog. Kui pole mahti pätsikesi pudruriisiga teha, kasuta riisihelbeid ja mõnus suupiste valmib palju kiiremini.

  • 85 g pudruriisi
  • 6 dl piima
  • soola, pipart
  • 1 porgand
  • 2 muna
  • 50-75 g riivitud juustu

Keeda riisist ja piimast puder, maitsesta soolaga (u. 40-45 minutit). 10 minutit enne valmimist lisa riivitud porgand. Puder peaks olema sama vedel kui risoto.

Jahuta, sega sisse munad ja riivitud juust ning maitsesta pipraga. Tõsta koogikesed supilusikaga ahjuplaadile ja küpseta 220-kraadises ahjus ca 8 minutit. Võid pätsikesed ka pannil valmis küpsetada.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Pajaroog kana ja läätsedega
Järgmine postitus
Risotto alla Milanese
3 Kommentaari

March 22, 2016

Idee iseenesest hea, aga suht maitsetud jäävad. Porgandit peaks olema hulga rohkem kui riisi kuna muidu jääb liiga riisine ja porgandit pole tundagi. Veel soovitan lisada rohelist sibulat ja peterselli.


November 4, 2017

Tere! Ei tea palju sellest kogusest valmis putru grammides on?


    November 4, 2017

    Tere, Katrina! Ei oska öelda, kuid arvesta nii, et u. pool tainakogusest on puder.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Pajaroog kana ja läätsedega

Maitsev-mahlane argiroog.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.