See rikkalik jõulukook valmista paar nädalat enne jõulusid. Sellest kogusest saad kaks 20 cm-se läbimõõduga kooki.

  • 150 g kuivatatud aprikoose
  • 200 g kuivatatud datleid
  • 300 g rosinaid
  • 150 g erivärvilisi ananassidropse
  • 100 g sarapuupähkleid
  • 100 g mandleid
  • 2 dl brändit
  • 4 muna
  • 2 dl nisujahu
  • 0,75 dl muscovada suhkrut
  • 1,25 dl suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl ingverit
  • riivitud sidrunikoort
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Lõika datlid ja aprikoosid kääridega väiksemaks. Pähklid haki jämedalt. Jäta kuivatatud puuviljad ööseks brändi sisse ligunema. Teisel päeval vahusta muna suhkruga, sega kuivained omavahel ja lisa puuviljasegule.

Küpseta kahes 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderadatud vormis 150 kraadi juures umbes 2,5 tundi. Kata vormid pealt fooliumiga, mille sees on väikesed õhuaugud.

Küpsenud ja jahtunud koogid mässi koos küpsetuspaberiga fooliumisse ja lase  paar nädalat enne mekkimist seista.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)