Jõulukeeks toorjuustukreemiga

Pehme piparkoogine keeks, mis püsib tänu kõrvitsapüreele mahlane ka järgmisel päeval.

  • 3 muna
  • 90 g fariinsuhkrut
  • 85 g tavalist suhkrut
  • 100 g sulatatud võid
  • 3 dl nisujahu
  • 250 g kõrvitsapüreed
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 1,5 tl piparkoogimaitseainet

Kreem:

  • 200 g toorjuustu
  • u. 3 spl tuhksuhkrut
  • (soovi korral u. 0,5 dl apelsinimahla)

Vahusta munad suhkrutega kohevaks kreemiks. Lisa jahutatud sulavõi, kõrvitsapüree, sega ühtlaseks. Sega omavahel küpsetuspulber, vanillsuhkur, piparkoogimaitseaine ja jahu. Vala jahusegu munasegule, sega ühtlaseks tainaks. Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud pikliku keeksivormi.

Küpseta keeksi 180-kraadises ahjus u. 45 minutit.

Kreemiks vahusta toorjuust tuhksuhkru ja apelsinimahlaga ühtlaseks. Kata jahtunud keeks kreemiga ja kaunista apelsiniviilude, granaatõunaseemnetega või kuivatatud kirsside, pistaatsiapähklite ja tumeda šokolaadiga.

Retsept: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Banaanikeeks õunapüreega
Järgmine postitus
Rikkalik jõulukook
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Banaanikeeks õunapüreega

Mahlane keeks banaanidest ja õuntest.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.