Pehme piparkoogine keeks, mis püsib tänu kõrvitsapüreele mahlane ka järgmisel päeval.

  • 3 muna
  • 90 g fariinsuhkrut
  • 85 g tavalist suhkrut
  • 100 g sulatatud võid
  • 3 dl nisujahu
  • 250 g kõrvitsapüreed
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 1,5 tl piparkoogimaitseainet

Kreem:

  • 200 g toorjuustu
  • u. 3 spl tuhksuhkrut
  • (soovi korral u. 0,5 dl apelsinimahla)

Vahusta munad suhkrutega kohevaks kreemiks. Lisa jahutatud sulavõi, kõrvitsapüree, sega ühtlaseks. Sega omavahel küpsetuspulber, vanillsuhkur, piparkoogimaitseaine ja jahu. Vala jahusegu munasegule, sega ühtlaseks tainaks. Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud pikliku keeksivormi.

Küpseta keeksi 180-kraadises ahjus u. 45 minutit.

Kreemiks vahusta toorjuust tuhksuhkru ja apelsinimahlaga ühtlaseks. Kata jahtunud keeks kreemiga ja kaunista apelsiniviilude, granaatõunaseemnetega või kuivatatud kirsside, pistaatsiapähklite ja tumeda šokolaadiga.

Retsept: Marit Soobik (Perenaine.ee)