Tummine talvemaius inspireerituna prantsuse kondiitri Pierre Herme retseptist.

  • 1 l piima
  • 100 g risoto- või pudruriisi
  • 2,5 sl suhkrut
  • noaotsaga soola
  • 2 sl võid
  • 200 g tumedat šokolaadi (70% kakaosisaldusega)
  • 60 g heledaid rosinaid

Kalla piim paksupõhjalisse potti, lisa riis, suhkur ja sool. Kuumuta keemiseni, pidevalt hoolega segades, sest piim võib kergesti üle keeda või põhja kõrbeda. Alanda kuumust ning hauta riisi tasasel tulel umbes 15 minutit (risotoriis) või 30 minutit (pudruriis), kuni riis on keenud, aga ikka veel pisut krõmps.

Tõsta pott tulelt, sega juurde või ja šokolaad ning sega kuniks need on sulanud. Viimasena lisa rosinad. Jaota riisi-šokolaadipuding magustoidupokaalidesse.

Kogused neljale.

Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)