Riisi-šokolaadipuding

Tummine talvemaius inspireerituna prantsuse kondiitri Pierre Herme retseptist.

  • 1 l piima
  • 100 g risoto- või pudruriisi
  • 2,5 sl suhkrut
  • noaotsaga soola
  • 2 sl võid
  • 200 g tumedat šokolaadi (70% kakaosisaldusega)
  • 60 g heledaid rosinaid

Kalla piim paksupõhjalisse potti, lisa riis, suhkur ja sool. Kuumuta keemiseni, pidevalt hoolega segades, sest piim võib kergesti üle keeda või põhja kõrbeda. Alanda kuumust ning hauta riisi tasasel tulel umbes 15 minutit (risotoriis) või 30 minutit (pudruriis), kuni riis on keenud, aga ikka veel pisut krõmps.

Tõsta pott tulelt, sega juurde või ja šokolaad ning sega kuniks need on sulanud. Viimasena lisa rosinad. Jaota riisi-šokolaadipuding magustoidupokaalidesse.

Kogused neljale.

Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kookose-riisipuding mango ja mandariinidega
Järgmine postitus
Meekook täisterajahuga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kookose-riisipuding mango ja mandariinidega

Kreemine, äratuntavalt kookose maitsega, võib üllatada ka neid, kes ei armasta magusat riisi. Sobib väga hästi ka maasikatoormoosiga. Parim ahjusoojalt, teisel päeval on vähem kreemine.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.