püreesupp taimetoidu retsept

Soojendav supp pastinaagist, mis on kergelt magus ja õige kergelt vürtsine.

  • 500 g pastinaaki väikesteks kuubikuteks lõigatuna (1cm)
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2,5cm cm jupp värsket ingverit hästi väikseks hakituna
  • 1/tl vürtsköömnepulbrit
  • 1/4 tl kardemoni
  • 1/4 tl tšillipulbrit
  • maitse järgi soola
  • 1,0 l köögiviljapuljongit
  • 2 dl 3,5% piima
  • 2 sl õli
  • Serveerimiseks tilli, röstitud mandlilaaste (või kõrvitsaseemneid).

Haki sibul ja ingver, purusta küüslauk, uhmerda kardemoniseemned peeneks. Puhasta ja haki pastinaak.

Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas õli, lisa sibul. Karamellista sibulat madalal kuumusel umbes 10 minutit, siis lisa ingver, paari minuti pärast lisa maitseained ja küüslauk. Sega hoolega ja tõsta juurde kuubistatud pastinaak. Sega pastinaak hoolega maitseainetega läbi ja kuumuta 2 minutit.

Lisa kuum köögiviljapuljong ja lase kõik koos keema. Keeda umbes 20 minutit, kuni pastinaak on täiesti pehme. Tõsta pott tulelt ja püreesta supp blenderis või saumikseriga. Tõsta supp tagasi tulele, vala juurde piim ning lase korraks keema tõusta.

Serveeri röstitud mandlilaastude, kõrvitsaseemnete või tilliga.

Retsept: Maris Schryer (Perenaine.ee), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)