salatid / taimetoidud / vegan / 08/25/2014

Redise ja apelsini salat

Kerge, suvine ja mahlane salat kas eelroaks või grilltoitude kõrvale. Äärmiselt lihtne valmistada.

  • 5 redist
  • 1 apelsin
  • 0,5 tl apelsiniõievett
  • 1 spl apelsinimahla
  • 0,5 tl värsket laimimahla
  • suhkrut
  • soola
  • pisikesi redisepealseid*

Koori apelsin, eemaldades ka kogu valge koorealuse osa. Viiluta terava noaga õhukesteks ketasteks, suuremad lõigud võib mugavuse mõttes ka poolitada. Pese redised ja viiluta õhukeselt. Maitsesta soola ja tibakese suhkruga. Sega kokku apelsiniõievesi, apelsini- ja laimimahl. Kalla redise- ning apelsiniviiludele, sega läbi ja serveeri kohe.

*Kui redis kasvab Teil oma peenras, siis uurige ülestõmmatud rediste lehepuhmast enne kui komposti viskate, seal vahel on nii mõnigi noor krõmps leht, mis maitseb samahästi kui redis ise.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Praetud suvikõrvitsaõied
Järgmine postitus
Kapsa-ananassisalat
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Praetud suvikõrvitsaõied

Delikatess neile, kes ise kõrvitsalisi kasvatavad või omavad juurdepääsu kõrvitsapeenrale. Kui on hea kõrvitsa-aasta, siis on ka hea kõrvitsaõieaasta. Ära kõhkle isasõisi söömise tarvis võtmast, sest nii hoopis annad taimele jõudu tõelisi kõrvitsaid kasvatada.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.