See on luksuslik eelroog, mille valmistamine on kiire ja väga lihtne. Küüslaugumekine karulaugupesto on just see, mis maitset juurde annab, aga karpide enda maitset alla ei suru.

Merekarbid:

  • 1 kg rohelisi merekarpe
  • 2 spl karulaugupestot

Karulaugupesto:

  • 1 kimp värsket karulauku
  • 70 g parmesani
  • väike peotäis seedermänni seemneid
  • 1-1,5 dl extra virgin oliiviõli

Rohelisi merekarpe müüakse Eestis reeglina külmutatult, otstarbekas on nad enne ahjupanekut sulatada.

Karulaugupestoks haki kõik tahked komponendid korraga hästi peeneks, pane puhtasse ja kuiva purki ning vala peale oliiviõli nii palju, et see kataks kogu segu. Kui jälgida, et õhumulle sisse ei jää, siis sobib valmis segu mõnenädalaseks säilitamiseks. Seda võib kasutada nii võileivakatteks, salatikastmetes, pastatoitudes, kui ka liha juurde lisandiks.

Eelsoojenda ahi 170 kraadini. Laota merekarbid ahjuplaadile, igaühe peale pane hernetera suurune kogus pestot. Kui karulaugupestot ei ole, siis sobib ka küüslauguvõi. Pane karbid 20 minutiks ahju ja kutsu sööjad juba laua ümber, sest peale ahjust võtmist tuleb neid süüa kohe, et nad ei jõuaks liigselt jahtuda. Juurde paku head värsket saia ja külma valget veini.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)