Kerge, suvine ja mahlane salat kas eelroaks või grilltoitude kõrvale. Äärmiselt lihtne valmistada.

  • 5 redist
  • 1 apelsin
  • 0,5 tl apelsiniõievett
  • 1 spl apelsinimahla
  • 0,5 tl värsket laimimahla
  • suhkrut
  • soola
  • pisikesi redisepealseid*

Koori apelsin, eemaldades ka kogu valge koorealuse osa. Viiluta terava noaga õhukesteks ketasteks, suuremad lõigud võib mugavuse mõttes ka poolitada. Pese redised ja viiluta õhukeselt. Maitsesta soola ja tibakese suhkruga. Sega kokku apelsiniõievesi, apelsini- ja laimimahl. Kalla redise- ning apelsiniviiludele, sega läbi ja serveeri kohe.

*Kui redis kasvab Teil oma peenras, siis uurige ülestõmmatud rediste lehepuhmast enne kui komposti viskate, seal vahel on nii mõnigi noor krõmps leht, mis maitseb samahästi kui redis ise.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)