Maitsev ja lihtne rabarbriküpsetis, milles kondenspiim teeb rabarbri üsna “kommiseks”. Sobib hästi ka kaasa pakkimiseks ja pargipingil maiustamiseks.

  • 500 g pärmi-lehttainast
  • 300 g tükeldatud rabarbrit
  • 1 pakk (Jaani kilepakis) kondenspiima
Purukate:
  • 30 g võid
  • 4 spl suhkrut
  • 0,75 dl nisujahu

Laota pärmi-lehttainas lauale ja rulli ca 0,5 cm paksuseks. Lõika kaheksa ühesuurust ruutu.

Iga ruudu sisse (välisservades umbes 0,8-1 cm kaugusele) lõika terava noaga veidi väiksem ruut. Lõige peab olema üsna sügav, aga ära lõika täiesti läbi (lõigete tegemine on vajalik, et ääred saaksid kenasti kerkida ja täidis ei vajuks välja.) Nüüd torka kahvliga keskosade sisse mõned augud ning pane ruudud viieks minutiks 200 kraadini eelsoojendatud ahju.

Peale 5-minutilist küpsemist aseta igale ruudule tükeldatud rabarberit nii palju, et põhi oleks tihedasti kaetud, ja tõsta lusikaga rabarbritükkide peale 3-4 spl kondenspiima. Kõige peale puista purukate. Küpseta ahjus 10-12 minutit.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)