Kondenspiimase täidisega rabarberikook

Hapud kevadekuulutajad ja magus kreemine kondenspiim.

  • 4 dl nisujahu
  • 2 spl suhkrut
  • 200 g võid
  • paar peotäit külma vett
  • 2-3 rabarbrivart (sõltuvalt nende suurusest)
  • 4 spl suhkrut
  • 400 g magustatud kondenspiima

Haki külmad võitükid noaga jahu hulka. Sõtku, kuid enne kui või on lõplikult jahuga segunenud, lisa külm vesi. Sõtku kiirelt ühtlaseks tainaks. Pane külmkappi vähemalt pooleks tunniks. Suru koogivormi põhja ja küpseta 200-kraadises ahjus 8-10 minutit, kuniks see on kergelt pruunikas.

Haki rabarbrivarred, sega suhkruga ja jäta 10-15 minutiks laagerduma. Sõelu eraldunud vedelik välja ja kalla eelküpsenud koogipõhjale. Kalla üle kondenspiimaga ja küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Enne sööma asumist jahuta.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Rabarberi-valge šokolaadi tartaletid
Järgmine postitus
Rabarberiruut kondenspiimaga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rabarberi-valge šokolaadi tartaletid

Hästi õnnestunud kooslus magusast ja hapust (valge šokolaad + rabarber). Ingver ja kaneel lisavad parajas koguses maitsepõnevust. Kasuta madalaid, ca 9 cm-se läbimõõduga korvikeste vorme.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.