Selle koogi parim osa on siidine täidis, mille võiks juba eelmisel päeval kokku segada. Kuigi retsept võib tunduda keeruline, on see siiski lihtne, kõige raskem osa on taina vormi asetamine.

Täidis:

  • 4 muna (M)
  • 120 g suhkrut
  • 1 apelsini koor, riivitud
  • 80 ml apelsinimahla
  • 20 ml sidrunimahla
  • 150 ml 35% koort

Põhi:

  • 125 g nisujahu
  • 50 g võid, tükeldatud
  • 50 g tuhksuhkrut
  • näputäis soola
  • 1 muna
  • 1 munakollane, määrimiseks

Täidise valmistamiseks vahusta munad suhkruga, eelistatavalt miksriga. Munavahu sisse riivi pritsimata apelsini koor, lisa apelsini- ja sidrunimahl ning rõõskkoor. Sega kõik ilusti läbi, kata toidukilega ja vii jahedasse seisma, et segu saaks maitsestuda.

Taina valmistamiseks sõelu jahu sobivale pinnale, näpi külm või jahuga kokku nii et tekib purune segu. Sõelu juurde tuhksuhkur, lisa sool ja muna, sõtku kiiresti ühtlaseks siledaks tainaks, moodusta tainapall, vajuta lapikuks ning mässi toidukilesse. Vii vähemalt üheks tunniks külmkappi.

Rulli tainas küpsetuspaberi vahel õhukeseks, nii 2mm, säilitades võimalikult ümmarguse kuju. Keera õhuke tainas ettevaatlikult tainarulli ümber ja transpordi võiga määritud 23cm tartevormi. Mulju sõrmedega kurdudesse, lõika ääred noaga siledaks ja vii külmkappi, nii 20 minutiks.

Vahepeal lülita ahi sisse, 180 kraadile soojenema. Enne ahju panemist kata tainas tihedalt hõbepaberiga. Küpseta 15 minutit, eemalda hõbepaber, pintselda koogipõhja lahtiklopitud munakollasega ja küpseta veel mõned minutid, kuni ilus kuldne. Lase jahtuda.

Viimases etapis alanda ahju kuumust 145 kraadini. Kalla maitsestunud munasegu läbi sõela eelküpsetatud koogipõhjale. Küpseta 45 minutit, kuni täidis on just tahenenud, vetrub, aga ei ole vedel. Lase koogil jahtuda toatemperatuurini. Lõika kook 8 või 12 lõiguks. Puista lõigud üle suhkruga ja karamellista pealt leeklambiga. Serveeri apelsiniviilude ja vahukoore või vanillijäätisega.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)