Rabarberikook kondenspiima ja beseekattega

Õhulise beseekatte ja magusa kondenspiima täidisega maitsev rabarberikook.

Põhi:

  • 150 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola
Täidis:
  • 3 munakollast
  • 1 dl hapukoort
  • 350-400 g rabarberit
  • 400 g magusat kondenspiima
Beseekate:
  • 3 munavalget
  • 1 dl suhkrut

Vahusta või suhkruga heledaks kreemiks. Lisa muna edasi vahustades. Lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu, sega ühtlaseks tainaks. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud 28cm ümmargusse lahtikäivasse koogivormi või väiksemale ahjuplaadile. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Klopi lahti munakollased, sega hulka kondenspiim ja hapukoor. Lõpuks lisa ka rabarberitükid, sega. Vala täidisemass eelküpsetatud põhjale. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30 minutit. Võta kook ahjust ja valmista samal ajal beseekate. Selleks vahusta munavalged tugevaks vahuks, suhkur lisa vahustamise ajal kolmes jaos. Määri besee koogile ja küpseta kooki veel 180-kraadises ahjus 10 minutit kuni besee hakkab muutuma kuldseks.

Jahuta kook ja lõika märjaks kastetud noaga sobivateks tükkideks.

Retsept: Mari-Liis Ilover (toidublogi Siit nurgast ja sealt nurgast), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Rabarberikook pähkli-beseekattega
Järgmine postitus
Beseerull rabarberiga
6 Kommentaari

March 25, 2015

Kasutasin 190g kondenspiima, ja normaalne magusus. Aga põhi oli natukene pettumus, kuna see keeks, e. kuiv. Seistes muutus kook paremaks. Koogile tulid ilusad pisarad küll peale, ja ikka seistes!


May 19, 2015

Mina panin põhjale veel 1 dl piima, siis ei tulnud kuiv. Aga besee mul küll 10 minutiga valmis ei saanud! Koogivorm oli õige suurusega. Pealt hakkas juba kõrbema, kui lahti lõigates tundus ikka toores olevat, siis panin fooliumi peale, tunni oli küll veel ahjus. Muidu kahtlustaks, et ahju viga, aga lihad saavad küll korralikult valmis. Kook ise on väga hea!


May 20, 2015

tegin 24cm vormis ja põhi jäi liiga paks. Kuigi põhi on suht “kõva” on kook ikkagi hea 😛


June 3, 2015

Parim rabarberikook üldse. Peale seda kooki ei nõustu mu pere enam teisi rabarberikooke sööma : D


May 19, 2016

aga kui suur peaks olema ahjuplaat ?


    May 19, 2016

    Umbes 30×20 cm.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rabarberikook pähkli-beseekattega

Pehme põhja ja hapuka-krõbeda kattega kook rabarbrihooajaks.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.