Pehme põhja ja hapuka-krõbeda kattega kook rabarbrihooajaks.

Põhi:
  • 160 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 4 munakollast
  • 200 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1,6 dl piima
Kate:
  • 4 munavalget
  • 2 dl suhkrut
  • 120 g sarapuupähkleid
  • 500 g rabarbrit

Rösti pannil pähklid ja jäta jahtuma.

Vahusta toasoe või suhkruga kreemiseks. Lisa munakollased ja omavahel segatud kuivained. Kõige lõpus lisa piim ja sega ühtlaseks. Määri taigen 18×32 cm suuruse koogivormi põhja (võid kasutada ka 26 cm läbimõõduga ümmargust koogivormi) ning küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.

Hõõru pähkleid, et koored eemalduksid. Peenesta pooled pähklid kohviveskis jahuks, ülejäänud haki peenemaks. Haki rabarber.
Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Sega hulka pähklijahu, hakitud pähklid ja rabarberitükid. Tõsta saadud mass eelküpsetatud koogipõhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus veel 40 minutit. Kui kook ei ole küpsetamisaja lõpuks pealt veel krõbe, lülita ahi välja, pane pajakinnas ahjuukse vahele ja jäta kook pooleks tunniks ahju.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee), see ilmus ajakirjas Oma Maitse (mai 2013).