maasikatort

Maasikasiirupiga immutatud tumeda šokolaadi kook, mis on vähemagus ja tummiselt šokolaadine.

Koogipõhjad:
  • 265 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 3 spl piima
  • 8 muna
  • 265 g nisujahu
  • 100 g kakaopulbrit
  • 2 tl küpsetuspulbrit
Maasikasiirup:
  • 200 g maasikaid
  • 1 dl suhkrut
  • 2 dl vett
Täidis:
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 4 dl 35% koort
  • 0,5 dl suhkrut
Katteks:
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 30 g tumedat šokolaadi
  • Maasikaid ja teisi suvemarju

Koogipõhjaks vahusta toasoe või suhkruga nii, et või oleks õhuline ja hästi kreemine. Eralda munakollased ja –valged. Lisa munakollased ühekaupa või sisse, sega ühtlaseks. Lisa piim ja sega ühtlaseks. Sega omavahel jahu, kakaopulber ja küpsetuspulber ning lisa tainale.

Vahusta munavalged mikseriga tugevaks vahuks. Lisa 1/3 munavalgevahust tainasse ja sega ettevaatlikult segamini. Lisa ülejäänud mass ja sega taas ühtlaseks. Jaga taigen kahe 24 cm-se läbimõõduga vormi vahel ning küpseta 180-kraadises ahjus ca 25 minutit. Kontrolli küpsust puutiku abiga. Võta ahjust ja jahuta täielikult (vormist ära välja veel tõsta).

Siirupiks pane maasikad, suhkur ja vesi potti ja keeda madalal kuumusel 10 minutit. Püreesta, et maasikatükkidest vabaneda. Tee jahtunud koogipõhjade sisse grillvardaga auke ja nirista siirup koogipõhjade sisse. Aeg-ajalt oota, et siirup sisse imbuks ja nirista seda uuesti peale, kuniks kõik siirup on kasutatud.

Täidiseks kuumuta 2 dl koort peaaegu keemiseni ja sega sisse hakitud tume šokolaad. Sega kuniks segu on ühtlane ja lase sel jahtuda niikaua, et see ei oleks enam voolav. Eemalda koogipõhjad vormist ja tõsta üks koogipõhi serveerimisalusele. Määri peale šokolaadikreem ja kata teise koogipõhjaga. Tõsta kook kas üleööks või vähemalt paariks tunniks külmkappi, et see jõuaks korralikult läbi imbuda.

Katteks vahusta koor suhkruga ja määri sellega kook nii pealt kui külgedelt. Riivi koogile juurvilja koorimise noaga tumeda šokolaadi laaste ning sõelu peale kakao. Kaunista rohkete marjadega.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)