Maasikasiirupiga immutatud tumeda šokolaadi kook, mis on vähemagus ja tummiselt šokolaadine.

Koogipõhjad:

  • 265 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 3 spl piima
  • 8 muna
  • 265 g nisujahu
  • 100 g kakaopulbrit
  • 2 tl küpsetuspulbrit

Maasikasiirup:

  • 200 g maasikaid
  • 1 dl suhkrut
  • 2 dl vett

Täidis:

  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 4 dl 35% koort
  • 0,5 dl suhkrut

Katteks:

  • 2 spl kakaopulbrit
  • 30 g tumedat šokolaadi
  • Maasikaid ja teisi suvemarju

Koogipõhjaks vahusta toasoe või suhkruga nii, et või oleks õhuline ja hästi kreemine. Eralda munakollased ja –valged. Lisa munakollased ühekaupa või sisse, sega ühtlaseks. Lisa piim ja sega ühtlaseks. Sega omavahel jahu, kakaopulber ja küpsetuspulber ning lisa tainale.

Vahusta munavalged mikseriga tugevaks vahuks. Lisa 1/3 munavalgevahust tainasse ja sega ettevaatlikult segamini. Lisa ülejäänud mass ja sega taas ühtlaseks. Jaga taigen kahe 24 cm-se läbimõõduga vormi vahel ning küpseta 180-kraadises ahjus ca 25 minutit. Kontrolli küpsust puutiku abiga. Võta ahjust ja jahuta täielikult (vormist ära välja veel tõsta).

Siirupiks pane maasikad, suhkur ja vesi potti ja keeda madalal kuumusel 10 minutit. Püreesta, et maasikatükkidest vabaneda. Tee jahtunud koogipõhjade sisse grillvardaga auke ja nirista siirup koogipõhjade sisse. Aeg-ajalt oota, et siirup sisse imbuks ja nirista seda uuesti peale, kuniks kõik siirup on kasutatud.

Täidiseks kuumuta 2 dl koort peaaegu keemiseni ja sega sisse hakitud tume šokolaad. Sega kuniks segu on ühtlane ja lase sel jahtuda niikaua, et see ei oleks enam voolav. Eemalda koogipõhjad vormist ja tõsta üks koogipõhi serveerimisalusele. Määri peale šokolaadikreem ja kata teise koogipõhjaga. Tõsta kook kas üleööks või vähemalt paariks tunniks külmkappi, et see jõuaks korralikult läbi imbuda.

Katteks vahusta koor suhkruga ja määri sellega kook nii pealt kui külgedelt. Riivi koogile juurvilja koorimise noaga tumeda šokolaadi laaste ning sõelu peale kakao. Kaunista rohkete marjadega.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Maasika-rulltort
Järgmine postitus
Maasikahooajaks - jäätist, rullbiskviiti, magustoitu
2 Kommentaari

June 20, 2016

Ossa, täpselt midagi mulle. Aeg ahi kuuma panna!


July 1, 2018

Minul ei õnnestunud kogu siirupit põhjade sisse immutada, panin ülejäänud siirupi lihtsalt koogipõhjadele kuid see muutis vahele käiva kreemi vedelaks.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Maasika-rulltort

Klassikalise kohupiima-vahukoore kreemi ja maasikatega vähe rammus biskviittort. Koogi läbilõige on siiru-viiruline.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.