Rabarbrikookide klassika, tuntud nii mõnelegi meist juba lapsepõlvest.

" /> Rabarberikook biskviitkattega ‹ Perenaine.ee – retseptid

Rabarberikook biskviitkattega

Rabarbrikookide klassika, tuntud nii mõnelegi meist juba lapsepõlvest.

Põhi:

  • 125 g võid
  • 3 dl nisujahu
  • 2 spl suhkur
  • 2 spl piim

Kate:

  • 400 g rabarbrit
  • 4 spl suhkurt
  • 4 muna
  • 4 spl suhkrut
  • 4 spl nisujahu

Aseta jahu ja suhkur kaussi, sega läbi. Haki külmad võitükid jahu-suhkru segu sisse, näpi kuniks segu on sõmer. Nüüd lisa piim ja mätsi kiirelt ühtlaseks tainaks. Aseta tainas pooleks tunniks külmkappi puhkama. Rulli tainas lahti, pane vormi, tee kahvliga taina sisse õhuaugud ja küpseta ca 10-12 minutit 200-kraadises ahjus, kuniks tainas on kergelt kuldpruun.

Haki rabarber (varakevadist rabarberit ära koori, kook tuleb ilusamat värvi) ja kata rabarbritükkidega ühtlaselt eelküpsetatud põhi. Raputa peale 4 spl suhkrut.

Vahusta munad ja suhkur mikseriga helekollaseks vahuks. Alanda mikseri kiirus kõige madalama peale ja lisa jahu, segu edasi mikserdades. Kalla saadud biskviittainas rabarbritele ja pista 20-25 minutiks ahju, alandades ahju temperatuuri 180 kraadini.

Kogused poolele ahjuplaadile, kui soovid suurele plaadile (30×40 cm), korruta kogused kahega.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Rabarberijäätis maasikaviirgudega
Järgmine postitus
Rabarberi-apelsini plaadikook
7 Kommentaari

March 25, 2015

Väga hea kook tuli!! Teine kord panen veidi rohkem suhkrut rabarberitele.


May 7, 2015

Kook tuli tõesti hea! Panin veidi rohkem suhkrut, tundus, et saab vist palju, aga valmis kook võiks olla isegi magusam;-) nii et ärge rabarberite peale suhkrut pannes kitsid olge!


May 15, 2016

Minul ei õnnestunud millegipärast see kook. Põhi tuli liiga õhuke,kuigi oli väike plaat. Ja üldse tuli põhi kuidagi imelik+ei jätuknud biskviidi vahtu peale,seega on rabarberid mul osaliselt biskviidist väljas.
Kogused ja kõik olid täpselt kõik,mis siin.
Mis valesti võis minna mina ei oska öelda 🙁


May 16, 2020

Minul jäi ka biskviidivaht nii nadi 🙁 Põhi tuli ometi paras ja 400g rabarberit ei pannud päris, oleks jube palju saanud. Ei tulnud selline kook,mida eeldasin. Rabarber ei küpse ka kõik läbi.


June 1, 2020

Kuna see minu lemmik rabarberikook,siis olen seda palju kordi teinud ja ainult korra ei ole välja tulnud,Biskviit läks tuksi,sest munad ei olnud toasoojad.Ja ka rabarberitele panen ühe lusikatäie suhkrut rohkem.Muidu on nende kogustega tulnud kõik ilusasti välja ja ka läbi küpsenud jne.


June 7, 2020

Minu vorm on põhjast 21 x 31 cm. Koogi ained mõõtsin kõik grammi pealt 🙂 Kahjuks aga vajus biskviit kokku nii, et ei olnud isegi 0,5 sentti seda biskviidikihti. kuid koogi maitse on väga hea. Ega kaua läinud kui vormis ainult väike tükike veel järel oli. Ma lisasin ka natuke kaneeli. seda läheb mul igale poole 🙂 Aga arvan et äkki peaks natuke rohkem jahu lisama biskviittainasse, kui rabarber on kevadine ja väga mahlane. Et kas rabarberist tuleva niiskuse pärast vajub biskviit kokku? Või tabarbereid natuke tärklises keerutama? Mida Perenaine arvab? Igatahes aitäh reetsepti eet. Kindlasti teen uuesti kui jälle rabarbereid saan. Kahjuks korrusmaja rõdul neid ei kasva 😀


    June 11, 2020

    Biskviit tuleb hästi korralikult vahustada, siis ei vaju see kokku. Olen ise ka sama viga teinud, hooletult vahustanud. Peab olema hästi kannatlik; juba toores biskviit peab jääma hästi koos püsiv.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rabarberijäätis maasikaviirgudega

Maasika ja rabarberi kooslus töötab hästi ka sellles jahutavas maiusroas.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.