Mõnus sibulasupp, milles kasuta rasvasemat sorti riivjuustu, sest väherasvased juustud ei sula ühtlaselt.

  • 500 g sibulaid
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 sl võid
  • 500 ml aedviljapuljongit
  • 500 ml piima
  • 1 sl jahu
  • 1,5 dl riivjuustu (mitte light)
  • soola
  • näpuotsaga muskaati
  • murulauku

Viiluta sibulad ja haki küüslauk. Sulata pannil või ja kalla peale sibulaviilud ning küüslauk. Kuumuta keskmisel kuumusel, aeg-ajalt segades umbes 30 minutit, kuni sibulad hakkavad pruunikat värvust omandama.

Sega jahu 1 dl piimas. Kuumuta puljong ja ülejäänud piim keemiseni, lisa sibulad. Kalla juurde piimaga segatud jahu, lase keema tõusta. Võta pott tulelt ja lisa riivjuust. Sega, kuni juust on sulanud. Maitsesta muskaadi ja vajadusel soolaga. Peale riputa hakitud murulauku.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)