Hästi õnnestunud kooslus magusast ja hapust (valge šokolaad + rabarber). Ingver ja kaneel lisavad parajas koguses maitsepõnevust. Kasuta madalaid, ca 9 cm-se läbimõõduga korvikeste vorme.

  • 1 suurem rabarbrivars või 2-3 väiksemat
  • 250 g magusat muretainast
  • 2 munakollast
  • 2 sl suhkrut
  • Tükk ingverit
  • 75 g valget šokolaadi
  • 1,5 dl 35% koort

Määri korvikeste vormid seest võiga kokku, vooderda need seest muretainaga ning aseta külmkappi ootele.

Tükelda rabarber ca kolme cm pikkusteks tükkideks. Kui kasutad noori varsi, ei ole nende koorimiseks mingit vajadust ja seda ilusamad punasemad nad välja paistavad. Puista rabarbrid suhkru ja kaneeliga üle ning nirista peale riivitud ingverist pressitud mahla.

Tükelda valge šokolaad, kalla selle juurde vahukoor ja aseta kuumaveeanumasse nii kauaks, kuniks šokolaad on sulanud. Klopi munad suhkruga vahule ja lisa pisut jahtunud šokolaadi-koore segu.

Säti rabarberid korvikeste sisse muretaina põhja peale ja tõsta lusikaga peale muna-koore-šokolaadi segu. Küpseta 180-kraadises ahjus ca 30 minutit. Ahjust välja võttes oota pisut ja ürita terava noa abiga maitsev suutäis vormist välja võtta.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)