Tartalettide meisterdamine on küll aegavõtvam kui ühe koogi tegemine, ent nädalalõpp on just see aeg, mil neid mõnus koos sõpradega teha. Klassikaline kevadkooslus rabarbrite ja maasikatega.

Muretaigen:

  • 4 dl nisujahu
  • 2 spl suhkrut
  • 200 g võid
  • paar peotäit külma vett

Kate:

  • 7-10 maasikat
  • 1 suurem rabarbrivars
  • 2 muna
  • 0,75 dl suhkrut
  • 1,5 dl hapukoort

Haki külmad võitükid noaga jahu hulka. Sõtku, kuid enne kui või on lõplikult jahuga segunenud, lisa külm vesi. Sõtku kiirelt ühtlaseks tainaks. Määri tartaleti-vormid võiga ja suru tainas tartaletivormi põhja ja servadesse. Pane külmkappi vähemalt tunnikeseks. Küpseta tartaleti-põhju 200-kraadises ahjus 8-10 minutit, kuniks need on kergelt pruunikad.

Haki rabarbrid ja maasikad, puista neile pisut suhkrut ja jäta 10 minutiks laagerduma. Kurna seejärel ära vedelik. Sega omavahel hapukoor, suhkur ja munad. Ahjust välja võttes tõsta iga tartaleti põhja rabarbreid ja maasikaid ja pane peale 2 spl muna-hapukoore segu. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Martsipanise purukattega rabarberikook
Järgmine postitus
Rabarberi-valge šokolaadi tartaletid
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Martsipanise purukattega rabarberikook

Selles koogis kohtuvad hapukad rabarberid ja mõnus krõbe martsipanine purukate.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.